Wie aan Texel denkt, denkt al snel aan fietsen

Want met 140 kilometer aan fietspaden is Texel hét fietseiland bij uitstek. Heerlijk naar buiten, fietsen door het fraaie boerenland, langs de Waddendijk of richting Noordzeekust, het bos, het strand, de duinen of de bekende natuurgebieden Hors, Slufter of Muy. U hebt het hele eiland binnen handbereik! Geen zin om hard te trappen als het waait? Dan is een e-bike ideaal!

57 Fietsknooppunten

U krijgt van ons een gratis fietskaart met alle fietspaden op het eiland, inclusief een gebruiks- en oplaadinstructie voor de e-bike. Op die kaart staan ook de 57 fietsknooppunten (blauwe bolletjes) van het Texelse Fietsknooppuntennetwerk. Het werkt eenvoudig: u fietst een route door de bordjes te volgen van het ene genummerde knooppunt naar het andere. Zo bepaalt u zelf uw route en het aantal kilometers.

Op infopanelen langs de route staan de nummers van de fietsknooppunten aangegeven. De afstanden tussen de fietsknooppunten worden vermeld op het speciale Fietsknooppuntenkaartje, onder meer verkrijgbaar bij VVV Texel.

Fiets huren?

Tijdens uw verblijf in een van onze accommodaties kunt u ook fietsen huren bij Van der Linde. Sterker nog: u krijgt gedurende uw verblijfsperiode maar liefst 25% korting op de huurprijs! 

Nog makkelijker is om je fietsen voorafgaand aan je komst alvast online te reserveren. Ook dan geldt de korting van 25%.

Fiets huren

Pechservice

Natuurlijk zijn al onze fietsen en materialen in topconditie, daar staat Van der Linde Fietsen bekend om. Krijgt u onderweg toch onverhoopt een lekke band, schade of materiaalpech? Geen probleem, één telefoontje naar onze reparatieservice is genoeg. We komen de kapotte fiets dan z.s.m. omruilen. Zeven dagen per week

Hulplijn

De extra’s van Van der Linde Fietsen

  • altijd fietsen van topmerken
  • 25% korting tijdens uw verblijf in een van onze accommodaties
  • gratis pechonderwegservice
  • gratis fietskaart
  • bij elke fietsreservering 15% korting op uw entreekaartje voor Ecomare

Fietsroutenetwerk

Ook Texel heeft een fietsroutenetwerk met knooppunten. Daarmee kunt u zelf uw route en de lengte van de route bepalen. Het netwerk is 170 kilometer lang en telt 57 knooppunten. Infopanelen langs de route geven de nummers van de knooppunten aan en de afstanden tussen de knooppunten. Er is ook een kaart van het netwerk met knooppunten verkrijgbaar bij www.texel.net. Indien u verblijft in een accommodatie van “van der Linde” ontvangt u gratis een kaart van Texel met het netwerk van knooppunten. Zo kunt u van knooppunt naar knooppunt fietsen en op elk knooppunt een keuze maken welke route u vervolgt.

Ons fietsaanbod

Van der Linde heeft een grote voorraad fietsen voor iedereen (ook groepen), van kratfietsen en elektrische fietsen tot bakfietsen en mountainbikes. Met het gehele gezin kunt u naar hartenlust genieten van het Texelse fietsroutenetwerk met talloze oplaadpunten. Wij bieden hulp en service bij pech onderweg en voor accessoires en reparaties kunt u terecht in onze filialen in De Koog en De Cocksdorp.

Bekijk aanbod