Duurzaam en maatschappelijk ondernemen

MVO

Duurzaam én maatschappelijk verantwoord ondernemen!

Van der Linde zet zich in voor duurzaam én maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij zien het, als Texels familiebedrijf, als onze plicht om dit ook op maatschappelijk verantwoordelijke wijze te realiseren, naar goed Texels eiland gebruik, met oog voor mens, milieu en maatschappij.

Wij hebben hiervoor ons duurzaamheidsprogramma opgezet en maken bewuste keuzes op het gebied van mens, maatschappij en milieu Wij hebben hiervoor vrijwillige onafhankelijke certificeringen voor behaald en hebben ons beleid vastgelegd in onze MVO verklaring.

Green Key Goud label voor Van der Linde Vakanties

Van der Linde Vakanties is in 2023 gecertificeerd met een Gouden Green Key keurmerk en voor van der Linde fietsen  wordt gewerkt aan de certificering van een  “duurzaam gastvrij fietsverhuur” keurmerk. Bedrijven die een Green Key  of het daaraan gelieerde “Duurzaam Gastvrij” keurmerk hebben zijn serieus en controleerbaar bezig met duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en dragen zorg voor het milieu, het bedrijf en hun omgeving. Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en zakelijke markt en Duurzaam Gastvrij voor de vrijetijdsbranche.

Lees onze MVO Verklaring

Wat doen wij aan verduurzaming?

Texelse zonnetje geeft energie
Meer dan 1250 zonnepanelen geven duurzame Texelse zonne-energie aan al onze gebouwen.

Natuurlijke warmte
De villa’s Buytenveldt en Zeeburg zijn voorzien van warmtepompen welke geheel op eigen duurzame Texelse zonne-energie en ingekochte en gecertificeerde duurzame Hollandse winstroom draaien.

Duurzaam voor de wind genieten
Met de  E-bikes,  E-bakfietsen, E-scooters en E-MTB-s fiets u bij Van der Linde altijd duurzaam voor de wind. Alle accu’s worden in slimme oplaadsystemen opgeladen met 100% duurzame stroom.

Innovatieve duurzame deelmobiliteit
In de gehele Benelux biedt van der Linde innovatieve “last mile zero emission” deelmobiliteit aan bij vele “mobility hubs” met partner Mobian Global. Parkeren buiten steden/drukke gebieden en per E-bike/fiets dit gebied in fietsen zonder uitstoot.

De batterijen opladen
Bij alle depots staan E-bike oplaadpunten en op de parken auto oplaadpalen welke met 100% duurzame stroom worden opgeladen. 

Duurzaam licht
Alle panden en accommodaties zijn van duurzame LED verlichting met bewegingssensoren voorzien om energie te besparen.

Minder afval en hergebruik
Wij kopen zo duurzaam mogelijk in en scheiden zoveel mogelijk afvalfracties welke daardoor zoveel mogelijk hergebruikt kunnen worden.

Leerwerktrajecten voor zijinstromers én mensen met afstand tot de arbeidsmarkt
In maatwerk leerwerktrajecten van de Van der Linde Academy worden zijinstromers én juist ook mensen met afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid op tot hoogwaardige en gespecialiseerde fietstechnici.  

Goed verlicht naar school
Van der Linde controleert op alle Texelse basisscholen en de eerstejaars OSG leerlingen de fietsverlichting.

Sponsoring wielerteams
Van der Linde sponsort de wielervereniging Texel en diverse wielren- en MTB-teams.

Veilig en plezier voor senioren fietser 
Veilig fietsen promotie en actieve voorlichting aan senioren fietsers aangepaste fietsen, helmen etc.