Activiteiten in het Noorden

De natuur in het noordelijk deel van Texel wordt nog wel eens ondergewaardeerd. Niets is minder waar! Op dit deel van het eiland is de natuur enorm gevarieerd met natuurlijk een van de toppers: De Slufter. Daarnaast is er ook een hoop te doen aan andere activiteiten.

Beleef Texel

Beklim de vuurtoren

Een onbeschutte duintop op het noordelijkste puntje van Texel, ingeklemd tussen de Noordzee en de Waddenzee. Daar staat de Texelse vuurtoren, met een aantal voormalige dienstwoningen ernaast. Hier kunt u écht voelen wat windkracht zes betekent! Via een wenteltrap met 118 treden beklimt u zes verdiepingen van de toren. U staat dan op 47 meter boven zeeniveau. U komt de vuurtoren tegen in het logo van talloze Texelse bedrijven. De markante toren is echt een icoon voor het eiland.

Meer informatie

Cultuur en geschiedenis

Texel is het grootste Waddeneiland, maar dat wist je nog wel van de topografieles van vroeger. Wist je ook dat het eiland zonder twijfel de meeste afwisseling biedt van allemaal? 

De Cocksdorp kenmerkt zich door de ligging aan zowel door Noordzee als de Waddenzee. Het is een klein dorp maar met veel levendigheid en met een ruime diversiteit aan winkels, historie en cultuur. Van ouderwetse winkeltjes, een kunsthandel en een fietsenverhuur tot een moderne en uitgebreide supermarkt. Zelfs een heuse ijsboerderij waar ze ijs maken van eigen melk en room. Allemaal stuk voor stuk gezellige winkels en bedrijven waar u uitstekend terecht kunt voor al uw benodigdheden.

Meer weten over De Cocksdorp? Klik op 1 van de onderstaande links.

Texelse natuur, informatie en wandel- & fietsroutes

Fietsen, wandelen, varen of rijden; het kan allemaal in het waddengebied. Trek de wijde natuur in en geniet van al het moois dat je onder tegen komt. Geen dag hetzelfde in Waddenzee UNESCO Werelderfgoed. Hieronder een aantal links waar je de mooiste routes kunt vinden:

Bekijk fietsroutekaart

Ecomare wil zo veel mogelijk mensen de schoonheid, (inter)nationale uniciteit en kwetsbaarheid laten ervaren van de natuur op Texel en omringende Wadden- en Noordzee.

Bekijk de website